Plaže


U okolini Pržna nalazi se nekoliko izvanrednih plaža, koje ni po čemu ne zaostaju za samim Pržnom, ali pružaju donekle drugačiji ambijent.

Kazanegra Apartmani Budva Przno

Pržno

Plaža Pržno ima poseban šarm, koji je izdvaja i postavlja iznad svi okolnih plaža. Pijesak je izuzetno prijatne granulacije i prostire se i na samoj plaži i u moru. U zaleđu plaže nalazi se jedno od najljepših primorskih mjesta puno zelenila, palmi, čempresa, maslina i cvijeća, sa nizom odličnih restorana i kafea, tako da možete biti posluženi i na samoj plaži. U cijelom kraju je poznat zalazak sunca vidljiv iz Pržna. Uvala je zaštićena trima hridima koje je čine posebno zaštićenom od vjetra i talasa. Plaža je dugačka oko 350 m.

Kazanegra Apartmani Budva Przno

Kraljičina plaža – Miločer

Kraljičina plaža je jedna od najljepših uvala na cijelom Crnogorskom primorju, a možda i na cijelom Jadranu. Okružena je borovom šumom tako da na njoj vlada posebna mikro klima koja za vrijeme žege pruža blagi povjetarac i svježinu. More je predivne azurno plave boje, a pijesak optimalne granulacije, prijatan za hodanje i sunčanje. Ovo je bila omiljena plaža kraljice Marije Karađorđević po kojoj je dobila i ime. Plaža je od Pržna udaljena samo nekoliko stotina metra prijatnim puteljkom koji vodi kroz šumu – arboretum u sastavu Miločerskog parka.

Kazanegra Apartmani Budva Przno

Kraljeva (Velika) plaža

Kraljeva plaža se nalazi usred čuvenog Miločerskog parka u kome se nalazi bivša ljetnja rezidencija kralja Aleksandra Karađorđevića – sada hotel Miločer. Miločer predstavlja jedan od najljepših parkova i arboretuma na Jadranu. Pošumljen je primorskim četinarima među kojima se ističu kedrovi i čempresi, kao i drugom mediteranskom i suptropskom vegetacijom. Sama plaža je okrenuta ka Svetom Stefanu i pučini. Pokrivena je prirodno zaobljenim šljunkom koji se razlikuje po veličini idući od jednog do drugog kraja plaže.

Kazanegra Apartmani Budva Przno

Sveti Stefan

Plaža Sveti Stefan se nalazi na nešto manje od kilometar šetnje kroz Miločerski park od Pržna. Zapravo, ona je sastavljena od dvije plaže i pješčane prevlake (koja je sada pretvorena u kameni nasip), ostrvaca i utvrđenog gradića Sveti Stefan u kome se nalazi jedno od najljepših mondenskih ljetovališta na Jadranu. U blizini plaže smješteno je više restorana i kafea. Uz samu plažu nalazi se i mini šoping centar sa ronilačkim klubom , buticima i garažom.

Kazanegra Apartmani Budva Przno

Kamenovo

Plaža Kamenovo smještena je u neposrednoj blizini Pržna od koga je odvojena kamenim rtom. Između Kamenova i Pržna nalaze se dvije mini plaže pogodne za usamljenike. Plaža je izuzetne ljepote i umjerene dužine. Pokrivena je pijeskom koji je odlične granulacije između krupnog pijeska i sitnog šljunka. Okrenuta je prema Svetom Stefanu i pučini.

Kazanegra Apartmani Budva Przno

Drobni Pijesak

Drobni Pijesak je plaža udaljena oko 1 km od Pržna. Do nje se stiže čamcem ili stazom sa magistrale. Plaža je okružena suptropskim rastinjem i udaljena od svake civilizacije. Sredinom plaže protiče bistri hladni potok koji pruža svježinu i poseban, gotovo tropski ugođaj. Na ovoj plaži je nekada zasjedala plemenska skupština plemena Paštrović i kao takva je posebno zaštićena. Iza same plaže prostire se stjenoviti predio posebno pogodan za podvodni ribolov i pecanje. Do plaže vodi više turističkih brodića, a u Pržnu se može ugovoriti i posebni fiš piknik.

Izaberite idealan smještaj za Vas!
Ispunite kontakt formu, a mi ćemo Vam u najkraćem roku odgovoriti i potvrditi Vašu rezervaciju.